Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

O post predsedu Bratislavského kraja sa uchádza 12 kandidátov

Bratislavský samosprávny kraj Foto:

Až na jeden prípad sú kandidáti nominantmi politických strán.

Bratislava 1. októbra (TASR) – O post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa uchádza 12 kandidátov. TASR to potvrdil zapisovateľ volebnej komisie BSK Matúš Šaray.

Oficiálne prihlášky bolo možné podať do pondelkovej (30.9.) polnoci.

Podľa Šaraya medzi kandidátmi nechýba nikto z tých, ktorí v prechádzajúcich dňoch oficiálne o kandidatúru prejavili záujem.

Až na jeden prípad sú kandidáti nominantmi politických strán. Do volieb pôjde doterajší predseda BSK Pavol Frešo, ktorý je pravicovým kandidátom koalície KDH, SDKÚ, Most-Híd, SaS, SMK, OKS a Strany zelených. Nominantkou Smeru-SD je Monika Flašíková Beňová, kandidátom strany Nová väčšina – Dohoda je Daniel Krajcer, za SNS kandiduje Jaroslav Paška. Strana Národ a Spravodlivosť podporuje na post šéfa bratislavského VÚC občianskeho aktivistu Oskara Dobrovodského. Predsedom BSK chce byť aj nominant KSS Karol Ondriaš. Jediným nezávislým kandidátom, ktorý zbieral podpisy, je Rastislav Blaško.

Ďalšími kandidátmi na predsedu BSK sú Anton Čulen (Magnificat Slovakia), Gabriel Karácsony (Priama demokracia), Zdenka Beňová (Ľudová strana Naše Slovensko), Peter Marček (Strana občanov Slovenska), Roman Ruhig (Nový parlament). Jediným nezávislým kandidátom, ktorý zbieral podpisy, je Rastislav Blaško.

Voľby do VÚC sa konajú v sobotu 9. novembra.