Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Predsedom mestského mládežníckeho parlamentu vo Zvolene je A. Beňuš

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podľa Svatušku má zvolenský mládežnícky parlament v súčasnosti 19 členov, postupne ich však bude 25.

Zvolen 10. mája (TASR) - Predsedom zvolenského mládežníckeho parlamentu je Andrej Beňuš. Poradný orgán mestského zastupiteľstva a zároveň primátora tak začal oficiálne pracovať. TASR o tom informoval hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.

Ako ďalej uviedol, na prvom rokovaní si jeho členovia okrem predsedu zvolili i dvoch podpredsedov a tajomníka. Podpredsedami mládežníckeho parlamentu sa stali Daniel Klešč a Dominik Martuš, tajomníkom je Robert Uhrín. "Mladí ľudia avizovali záujem zúčastňovať sa nielen na rokovaniach zastupiteľstva, ale aj odborných komisií, aby svojimi postrehmi čo najviac pomohli mestu k napredovaniu," spresnil hovorca.

Andrej Beňuš je absolvent Gymnázia Ľudovíta Štúra vo Zvolene a v súčasnosti študent Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Popri štúdiu pracuje v Slovenskej agentúre pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), v minulosti sa zúčastnil na stážach na ministerstve zahraničných vecí, v Euroatlantickom centre a v ďalších inštitúciách. "Verím, že z tohto postu pomôžem rozvoju mesta a že ho zároveň spoločne urobíme zaujímavejším miestom pre uplatnenie sa mladých ľudí," povedal novozvolený predseda. "Už na našom prvom stretnutí padlo množstvo dobrých nápadov. Budeme na nich pracovať tak, aby sme ich postupne pretavili do praxe," dodal.

Podľa Svatušku má zvolenský mládežnícky parlament v súčasnosti 19 členov, postupne ich však bude 25. Pôsobiť v ňom môžu mladí ľudia od 14 do 30 rokov. Zriadenie parlamentu odsúhlasili zvolenskí poslanci na marcovom rokovaní mestského zastupiteľstva.