Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VIDEO:OBROVSKÝ HAZARD: Opitý kamionista išiel na diaľnici v protismere

Kamionista v protismere na D1. Foto: Reprofoto PZ SR

Policajti 55-ročnému Alexandrovi M. z okresu Bardejov na mieste odobrali vodičský preukaz a odviedli ho do cely policajného zaistenia.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Uplynulú stredu vo večerných hodinách jazdil po diaľnici D1 kamión v protismere. Policajti, ktorých na to upozornila verejnosť, zabránili, aby vodič pokračoval v jazde a zadržali ho. Ukázalo sa, že bol pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Polícia pri preverovaní podnetu od občanov spozorovala kamión na úrovni zjazdu na Domkársku ulicu. Na výzvu na zastavenie nereagoval. "Policajti kamión predbehli a služobným motorovým vozidlom zablokovali, aby mu zabránili v pokračovaní v jazde. Následne bol vodič podrobený vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Počas nej mu bola nameraná hodnota 1,9 promile alkoholu," opísala Slamková.

Policajti 55-ročnému Alexandrovi M. z okresu Bardejov na mieste odobrali vodičský preukaz a odviedli ho do cely policajného zaistenia. "V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na dva roky až päť rokov," doplnila Slamková.