Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Premiér otvoril multifunkčné ihriská v Hrnčiarovciach nad Parnou

Premiér Robert Fico Foto: TASR - Martin Palkovič

Okrem neho zároveň otvoril aj susediace ihrisko s asfaltovým povrchom, ktoré vybudovala obec z vlastných prostriedkov.

Hrnčiarovce nad Parnou 30. januára (TASR) – Ďalším z multifunkčných ihrísk, ktoré vyrastajú v obciach a mestách Slovenska s finančnou podporou vlády, je ihrisko v Hrnčiarovciach nad Parnou pri Trnave. Slávnostnú pásku na ňom prestrihol dnes premiér Robert Fico. Okrem neho zároveň otvoril aj susediace ihrisko s asfaltovým povrchom, ktoré vybudovala obec z vlastných prostriedkov.

"Jedno ihrisko má povrch z umelej trávy, je vhodné pre futbal, nohejbal, tenis, volejbal, druhé s asfaltovým povrchom má prvotné zameranie na hokejbal," informoval TASR starosta Jaroslav Kráľovič. Keďže sú situované pri miestnej základnej škole, budú ich využívať najmä žiaci. "Ale popoludní aj ostatní, máme tu hokejbalistov, futbalistov, hasičov. Skôr mám obavu, aby sa na všetkých ušlo," dodal starosta.

Premiér vo svojom príhovore ocenil, že obec nielenže pri výstave priložila k dotácii vlastné prostriedky a sama trávnaté ihrisko vybudovala, ale zároveň sa pustila vo vlastnej réžii aj do vybudovania druhého, asfaltového. Povedal, že je veľmi dôležité poskytovať mladej generácii takéto možnosti, aby deti nesedeli iba za počítačmi, ale mali v ihriskách alternatívu trávenia voľného času. "Na Slovensku sme už odovzdali okolo osemsto takýchto ihrísk, do všetkých kútov. Keď cestujem, vidím, že sú využívané a to nás teší," dodal premiér.