Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

VIDEO: Takto strieľala polícia do pneumatík agresívneho vodiča

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Policajti sa aj týmto spôsobom snažili zastaviť šoféra, ktorý ignoroval ich výzvy.

Bratislava 28. apríla (TASR) – V uliciach hlavného mesta sa v noci nadnes odohrala policajná akcia, počas ktorej došlo i k výstrelom na pneumatiky. Policajti sa aj týmto spôsobom snažili zastaviť šoféra, ktorý ignoroval ich výzvy.

Agresívny vodič začal unikať policajnej hliadke, ktorá sa ho snažila zastaviť po tom, čo muž so svojím motorovým vozidlom prešiel križovatku ulíc Stará Vajnorská a Vajnorská na červenú. Vodič však na zvukovú i svetelnú výzvu policajtov nezastavil a v jazde pokračoval. „Na Vajnorskej ulici vodič z vozidla vyhodil neznámy predmet a unikal ďalej, po Legionárskej ulici dokonca išiel v protismere," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková. Vodič naďalej výzvy policajtov ignoroval, v jazde nezastavil ani po prvých varovných výstreloch, prvý smeroval do vzduchu, druhý na zadnú pneumatiku. "Pri pokračujúcom úniku vodič dokonca na Mýtnej ulici narazil do zaparkovaného vozidla, aj potom však v bezohľadnej jazde pokračoval," uviedla Mihalíková.

Ďalšie varovné výstrely (celkovo ich bolo 10) použili policajti na Panónskej ceste, keď vodič opätovne prešiel do protismeru. Šofér zastavil až na Wolkrovej ulici, kde z auta vystúpil a snažil sa uniknúť. "To už ho začala prenasledovať ďalšia policajná hliadka, ktorej sa napokon podarilo muža zadržať. Nezaobišlo sa to bez donucovacích prostriedkov, vzhľadom na to, že muž aj počas zadržania kládol odpor a fyzicky zaútočil na jedného z policajtov," opísala policajná hovorkyňa.



Agresívneho vodiča eskortovali na policajné oddelenie, podrobili i ho dychovej skúške na alkohol, v nemocnici taktiež zisťovali prípadné požitie omamných látok. Test na alkohol bol negatívny. Pri ďalšom preverení muži zákona zistili, že vodič šoféroval napriek zákazu, ktorý mu bol vydaný až do roku 2020.

V súčasnosti sa nachádza v cele policajného zaistenia, je dôvodne podozrivý zo spáchania niekoľkých trestných činov, vrátane útoku na verejného činiteľa i trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania alebo obchodovania s nimi. "V prípade pozitívneho výsledku toxikologického skúmania vzorky krvi bude zároveň podozrivý i zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Mihalíková. Po preverení ďalších okolností bude tiež jasné, či sa nenaplnila aj skutková podstata trestného činu všeobecného ohrozenia.

Pri prenasledovaní vozidla za použitia služobnej zbrane došlo k zraneniu osoby ženského pohlavia, ktorá sa v prenasledovanom vozidle nachádzala. Zdravotní záchranári ju so zranením ruky previezli do jednej z bratislavských nemocníc.

Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.