Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Milovníkov zlatého moku čaká v Prešove 11-denný pivný festival

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pivný festival sa dostal v tomto roku aj do Kalendára aktivít Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Šariš. Ide v poradí o jeho siedmy ročník.

Prešov 26. júla (TASR) – Milovníkov piva môže v najbližších dňoch prilákať do Prešova pivný festival, ktorý sa začne vo štvrtok 27. júla a potrvá do 6. augusta. Organizátori pripravili na 11 dní v bývalom areáli jazdeckých pretekov na Sídlisku III okrem bohatej ponuky piva a jedla aj kultúrny program. Pivný festival sa dostal v tomto roku aj do Kalendára aktivít Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Šariš. Ide v poradí o jeho siedmy ročník.

Ako informovala destinačná manažérka OOCR Lenka Eliáš Čuchtová, návštevníci si budú môcť na pivnom festivale vybrať z takmer 100 druhov piva, vrátane pivných špeciálov, alko aj nealko siderov a radlerov z domácej produkcie aj od výrobcov z rôznych kútov sveta. Jednotným platidlom na festivale bude pivný toliar, ktorý si môžu zameniť pri vchode v zmenárni.

Okrem hlavnej asfaltovej plochy s výčapnými stanmi, sedením a veľkoplošným pódiom budú pre návštevníkov festivalu pripravené aj dva veľkoplošné stany na trávnatej ploche.

Počas festivalových dní budú zabávať rôzne kapely ako skupiny Polemic, Chiki liki tu-a, Shadogies, LARIX, ELEVEN HILL, Olympic Revival, FATHERS. V sobotu 5. augusta sa bude konať súťaž v pretláčaní rúk v mužskej aj ženskej kategórii.