Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Prešovský velodróm po desaťročí opäť slúži dráhovým cyklistom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na Majstrovstvách Slovenskej republiky v kategóriách juniori, juniorky, kadeti, kadetky, starší žiaci a mladší žiaci sa dnes ráno zaregistrovalo 36 mladých cyklistov.

Prešov 27. mája (TASR) – Po desaťročnej odmlke privítal dnes prešovský velodróm mladých cyklistov z celého Slovenska na oficiálnych pretekoch v dráhovej cyklistike. Dvojdňové podujatie organizuje cyklistický klub Velodróm Prešov, Slovenský zväz cyklistiky a mesto Prešov.

Na Majstrovstvách Slovenskej republiky v kategóriách juniori, juniorky, kadeti, kadetky, starší žiaci a mladší žiaci sa dnes ráno zaregistrovalo 36 mladých cyklistov. Prišli domáci jazdci z Prešova, pretekári z Trnavy, Dubnice nad Váhom, Trenčína a zo Žiliny. Predpoludním odjazdili kompletný šprintérsky program. Popoludní a v nedeľu (28. 5.) ich ešte čakajú ďalšie disciplíny.

Ako uviedol pre TASR riaditeľ pretekov Michal Rohoň, stav jediného funkčného cyklistického oválu u nás hodnotí nadmieru pozitívne. „Keď som tu na štarte stál ešte ako pretekár pred rokmi, tak ten stav bol omnoho horší, ako je dnes. Už teraz sa urobila veľká robota a podľa toho, čo som počul, ešte mnoho práce je pred nami. Bude to veľké pozitívum,“ povedal Rohoň.

Ako ďalej uviedol, možnosť zorganizovať preteky na cyklistickom ovále na Slovensku znamená nádej, že sa môže rozšíriť členská základňa dráhovej cyklistiky u nás.

„Sú to pre nás jednoduchšie podmienky z hľadiska prípravy, nakoľko tu máme stredisko, kde môžeme organizovať sústredenia, slovenské poháre, majstrovstvá republiky, nemusíme za tým cestovať do zahraničia. Predpokladám, že to oživí dráhovú cyklistiku na východe Slovenska, ako to tu bolo pred desiatimi rokmi,“ dodal Rohoň.

Prešovský velodróm bol pre zlý technický stav posledné roky zatvorený. Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová informovala, že mesto Prešov vynaložilo pre jeho záchranu veľa úsilia aj financií. „Vlani prebehli rekonštrukčné práce na tomto areáli vo výške 80.000 eur. Tohto roku je aktuálne zverejnená súťaž na dodávateľa rekonštrukčných prác hľadiska v objeme približne 83.000 – 84.000 eur. Výsledná cena bude výsledkom súťaže,“ konkretizovala hovorkyňa.