Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prešov získal dotáciu na rekonštrukciu dvoch materských škôl

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Materské školy prejdú kompletnou rekonštrukciou a zateplením obvodových plášťov i striech, vynovené budú aj ďalšie technické zariadenia.

Prešov 28. decembra (TASR) - Mesto Prešov získalo od Ministerstva životného prostredia SR v rámci operačného programu Kvalita životného prostredia na kompletnú rekonštrukciu dvoch materských škôl nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 1,25 milióna eur.

"Projekty na rekonštrukciu materských škôl Volgogradská a Bernolákova boli podporené v plnej výške. Je to najkrajší vianočný darček, aký sme si mohli priať," skonštatovala prešovská primátorka Andrea Turčanová.

Materské školy v rámci projektov zameraných na zníženie energetickej náročnosti objektov, prejdú kompletnou rekonštrukciou a zateplením obvodových plášťov i striech, vynovené budú aj ďalšie technické zariadenia.

"Pre materskú školu Bernolákova bol schválený príspevok 892.425, 85 eura, pričom celkové oprávnené výdavky projektu boli schválené vo výške 939.395,63 eura. Pre projekt rekonštrukcie Materská škola Volgogradská mesto získalo podporu 362.519,02 eura, keď celkové oprávnené výdavky projektu boli schválené vo výške 381.598,97 eura," dodala Turčanová.