Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Prešovčan mal holými rukami uškrtiť 20-ročnú ženu

Ilustračné foto Foto: teraz.sk

Na definitívne potvrdenie totožnosti obete boli odobraté vzorky DNA.

Prešov 11. mája (TASR) – Prešovský krajský vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy mladej ženy 32-ročnému Prešovčana. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. V nedeľu (7. 5.) večer v Abranovciach v Prešovskom okrese našiel obyvateľ obce mŕtvolu ženy v značnom štádiu rozkladu. Telo sa nachádzalo v prístavbe jedného z neobývaných rodinných domov.

Podľa policajných vyšetrovateľov, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o 20-ročnú ženu z obce Kechnec v okrese Košice–okolie, ktorá bola nezvestná od februára tohto roku. Na definitívne potvrdenie totožnosti boli odobraté vzorky DNA.

Ako informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, podľa predbežnej správy z pitvy, k usmrteniu došlo cudzím zavinením. „Páchateľ mal žene stlačiť rukami krk, pričom došlo k zlomeniu jazylky a následnému uduseniu,“ uviedol Džobanik.

Polícia už v deň nálezu nebohej zadržala ako podozrivé 32-ročného Prešovčana. Vyšetrovateľ vtedy začal trestné stíhanie pre zločin zabitia. Na základe zistených dôkazov bol skutok prekvalifikovaný na obzvlášť závažný zločin vraždy, z ktorého bol podozrivý muž aj obvinený. Prešovský krajský vyšetrovateľ naňho spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby.