Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Prešovčania oslavovali Valentína, rekord v bozkávaní neprekonali

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Na námestí sa bozkávalo večer len 60 párov.

Prešov 14. februára (TASR) – Prešovčania dnes sviatok sv. Valentína oslávili spoločne v centre mesta. Mladí i tí skôr narodení prišli pred budovu radnice, kde sa krátko po 15. hodine vyhodnotením súťaže o najkrajšiu valentínsku tortu začal program podujatia Prešov - láska moja. Torty na oslavy sviatku zamilovaných pripravili materské a základné školy z Prešova.

„Prešovčania majú radi svoje mesto a aj táto akcia je výrazom istého lokálpatriotizmu uvedomenia si príslušnosti k mestu. Je to príležitosť, aby bozkom na námestí zamilovaní ukázali, že sa majú radi,“ povedal primátor Pavel Hagyari.

Pokiaľ ide o torty, skutočne sa bolo na čo pozerať a na svoje si prišli aj maškrtníci, pretože hneď po vyhodnotení primátor spolu so svojím zástupcom René Pucherom tortami ponúkli ľudí na námestí.



Dnes popoludní si na torte pochutnávala aj Anna Kaňuščáková a všetkých, ktorí pripravili pre Prešovčanov túto sladkú hostinu, pochválila. „Dnešný deň je dar a človek má dávať darov toľko, koľko vládze, to pozitívne po nás zostane. Každý do tej torty vložil kúsok seba, pokiaľ tie pozitíva človek posúvajú ďalej, tak svet robíme krajším pre nás pre všetkých,“ povedala Prešovčanka.

"Porota rozhodla, že najkrajšiu tortu pripravila ZŠ Májové námestie. Motívom bola Neptúnova fontána, ktorá stojí v centre metropoly Šariša. Za návrh, ktorý vytvorili deti, získali od sponzora výlet do košickej ZOO a občerstvenie. Zvláštnu cenu primátora dostali za tortu aj deti z Materskej školy na Bajkalskej ulici,“ uviedla hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová.

Následne po zotmení prišiel na rad pokus o prekonanie slovenského rekordu v hromadnom valentínskom bozkávaní. Vlani Prešovčania získali zápis do Slovenskej knihy rekordov, keď sa na námestí bozkávalo v jednej chvíli dovedna 332 párov. Tento rok však svoj vlastný ustanovujúci rekord neprekonali, na námestí sa totiž večer bozkávalo len 60 párov.