Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Prešovská hromadná doprava prechádza na letný režim

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podrobné informácie o zmenách v mestskej hromadnej doprave sú zverejnené na internetovej stránke www.dpmp.sk, na zastávkach MHD a vyšli aj v knižnom vydaní.

Prešov 28. júna (TASR) – So začiatkom prázdnin prechádza mestská hromadná doprava v Prešove na letný režim. Okrem toho, že sa od 1. júla dočasne rušia školské spoje, dochádza aj k úprave trás viacerých liniek a k zmene niektorých časových intervalov. Informovala o tom hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Okrem školských spojov nebudú premávať ani linky č. 16 (Veľký Šariš – Sabinovská) a 48 (Sibírska - Sídlisko III). Linka č. 25 k nemocnici je zrušená, náhradou je linka č. 43 a nové spoje na linke č. 29. Spoje na linke č. 20 budú premávať len v pracovných dňoch. Na linke č. 38 sa upravuje interval počas celého týždňa na 30 minút.

Oproti cestovnému poriadku platnému cez školský rok, dochádza v pracovných dňoch k úprave intervalov spojov na 26 linkách. Podrobné informácie o zmenách v mestskej hromadnej doprave sú zverejnené na internetovej stránke www.dpmp.sk, na zastávkach MHD a vyšli aj v knižnom vydaní Prázdninového linkového cestovného poriadku, ktorý si verejnosť môže zakúpiť v predajniach cestovných lístkov Dopravného podniku mesta Prešov. Mestská hromadná doprava v Prešove bude v štandardnom režime znovu premávať od 4. septembra.