Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

V Prešove prijímajú nominácie na ocenenie Srdce na dlani

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Srdce na dlani je každoročné ocenenie dobrovoľníctva, ktoré prebieha na úrovni regiónov po celom Slovensku a v každom z nich vrcholí koncom roka slávnostným podujatím.

Prešov 3. októbra (TASR) - Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) prijíma nominácie na ocenenie Srdce na dlani 2023 v Prešovskom kraji. Týka sa tých, ktorí konajú dobré skutky bez nároku na finančnú odmenu, v prospech iných, v rôznych oblastiach spoločenského života. TASR o tom informovala PR manažérka PDC Jana Oravcová.

"V našom kraji je veľké množstvo dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, ktorí denne vydávajú energiu a venujú kus svojho času niekomu alebo niečomu inému, a to bez nároku na finančnú odmenu. Práve oni, ich príbehy a projekty, môžu byť pre nás všetkých zdrojom veľkej inšpirácie," uviedla predsedníčka PDC Petra Gerhartová.

Navrhnúť na ocenenie Srdce na dlani môže ktokoľvek. Nomináciu je možné zaslať do 2. novembra prostredníctvom oficiálneho webu www.srdcenadlani.sk alebo webu www.dobrovolnictvopo.sk, na ktorých sú dostupné všetky informácie, podmienky nominovania a nominačný hárok v podobe on-line dotazníka. O udelení ocenenia v Prešovskom kraji rozhoduje nezávislá hodnotiaca komisia.

Srdce na dlani je každoročné ocenenie dobrovoľníctva, ktoré prebieha na úrovni regiónov po celom Slovensku a v každom z nich vrcholí koncom roka slávnostným podujatím. Partnerom podujatí na národnej úrovni je Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií.