Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prešovskí krajskí poslanci schválili investície na podporu športu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Branislav Račko

Dôvodom je záujem o tento šport nielen v meste, ale v celom regióne a silný potenciál pre jeho rozvoj. Mesto Spišská Belá sa už desať rokov aktívne venuje hokejbalu a má šesť mládežníckych kategórií.

Prešov 22. augusta (TASR) – Tri združené investície s celkovou finančnou podporou vo výške 290.000 eur schválili dnes prešovskí krajskí poslanci. Samosprávny kraj tým finančne vstupuje do projektov, ktoré sú zamerané na zveľadenie či výstavbu športových zariadení.

V Medzilaborciach Prešovský samosprávny kraj (PSK) podporí dotáciou 100.000 eur výstavbu multifunkčnej ľadovej plochy s celkovým predpokladaným rozpočtom 320.000 eur. Bude mať rozmery 20 x 40 metrov, slúžiť by mala na ľadové športy v mesiacoch november až marec. V ostatnom období roka bude športovisko slúžiť ako plocha na futbal či hokejbal.

Krajský poslanec za Medzilaborce a predkladateľ materiálu Adrian Kaliňák (Smer-SD) uviedol, že pôvodne zvažovali zapojiť sa do programu výstavby športových centier, ktorý manažuje Slovenský zväz ľadového hokeja, avšak po zvážení finančnej náročnosti od tohto zámeru upustili. Preto sa zamerali na združenú investíciu s PSK.

"Pre nás to bude znamenať to, že poskytneme obyvateľom mesta priestor na ďalšie športové vyžitie. S tým, že prioritne bude slúžiť pre žiakov a študentov našich škôl a mimoškolskú činnosť aj pre iných záujemcov, ktorí oň prejavia záujem. Je to prvá etapa. V rámci druhej bude už samotné mesto riešiť prekrytie plochy nejakou konštrukciou, tak, aby sa dala táto hala v budúcnosti využívať celoročne," povedal Kaliňák.

Poslanci dnes schválili aj združenú investíciu s mestom Spišská Belá, ktorej účelom je výstavba hokejbalovej haly s predpokladaným rozpočtom 900.000 eur. Samosprávny kraj prispeje sumou 100.000 eur. Dôvodom je záujem o tento šport nielen v meste, ale v celom regióne a silný potenciál pre jeho rozvoj. Mesto Spišská Belá sa už desať rokov aktívne venuje hokejbalu a má šesť mládežníckych kategórií. V súčasnosti využívajú pôvodné hokejové ihrisko, ktoré nespĺňa parametre a nie je kryté.

Tretiu združenú investíciu schválili krajskí poslanci s mestom Vranov nad Topľou. Kraj prispeje na umelý trávnik na ploche futbalového štadióna na Ulici Boženy Němcovej sumou 90.000 eur. Celková rekonštrukcia štadióna bude stáť 400.000 eur. Primátor mesta a krajský poslanec Ján Ragan (Smer-SD) deklaroval, že umelý trávnik položí súkromný investor na vlastné náklady, čo zníži celkovú združenú investíciu na 180.000 eur.