Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Regióny

Prešovský dopravný podnik obnovuje zastávky na znamenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

DPMP zároveň pripomína, že pri cestovaní MHD naďalej platia uplatňované opatrenia a odporúčania.

Prešov 11. mája (TASR) - Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) v súvislosti s uvoľňovaním opatrení zamedzujúcich šíreniu nového koronavírusu opätovne zavádza zastávky na znamenie. Ako informuje na svojej internetovej stránke, cestujúci môžu zastávky označené v cestovných poriadkoch hviezdičkou využívať od utorka 12. mája.

"Podľa Prepravného poriadku mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Prešove je pri obsluhe zastávok 'na znamenie' vodič povinný zastaviť na zastávke vždy, keď sa na nej nachádza cestujúci. Na zastávke 'na znamenie' je vodič povinný zastaviť vždy, ak cestujúci vo vozidle použije signalizačné tlačidlo," uvádza DPMP s tým, že práve používanie signalizačného tlačidla je opäť možné na základe aktuálneho uvoľňovania opatrení.

DPMP zároveň pripomína, že pri cestovaní MHD naďalej platia uplatňované opatrenia a odporúčania. Nástup a výstup prednými dverami je umožnený len pre nevidiacich cestujúcich a cestujúcich s asistenčnými psami, na otváranie dverí nemusia cestujúci stláčať dopytové tlačidlá, keďže sa po zastavení vozidla otvárajú všetky dvere, cestovné lístky nie je možné zakúpiť u vodiča. V MHD tiež stále platí povinnosť prekrývať si horné dýchacie cesty, DPMP v tejto súvislosti cestujúcim odporúča chrániť si ruky počas jazdy rukavicami. Dopravca deklaruje každodennú dezinfekciu interiéru vozidiel MHD.