Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Prešovský kraj eviduje dištančné vyučovanie v 51 stredných školách

Na archívnej snímke z 15. decembra 2021 žiak 7. ročníka druhého stupňa základnej školy počas dištančnej formy online vzdelávania v Trebišove. Foto: TASR - Roman Hanc

Najviac žiakov mimo prezenčného vyučovania má Gymnázium Konštantínova Prešov, kde sa dištančne vzdeláva osem tried a v rámci tých 226 žiakov.

Prešov 14. februára (TASR) - Na dištančnom vzdelávaní eviduje Prešovský samosprávny kraj (PSK) z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 triedy v 51 stredných školách. Celkovo má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 68 škôl. Ako TASR informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, dištančná výučba bola hlásená zo škôl vo všetkých 13 okresoch.

"Konkrétne prešlo z prezenčnej na dištančnú výučbu celkovo približne 77 tried, v rámci ktorých je to 2443 žiakov a 91 zamestnancov stredných škôl v pôsobnosti kraja," uviedla Jeleňová.

Najviac žiakov mimo prezenčného vyučovania má Gymnázium Konštantínova Prešov, kde sa dištančne vzdeláva osem tried a v rámci tých 226 žiakov. Ďalej je to Stredná odborná škola pedagogická Prešov, v ktorej je mimo prezenčnej výučby sedem tried so 173 žiakmi. Na Gymnáziu v Snine sa aktuálne dištančne učí šesť tried a ich 137 žiakov.