Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Prešovský kraj eviduje prípady COVID-19 u klientov v ôsmich ZSS

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 je v PSK zaočkovaných 92 percent prijímateľov sociálnych služieb, druhou 91 percent a treťou dávkou 76,5 percenta.

Prešov 15. februára (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) eviduje k začiatku týždňa prípady ochorenia COVID-19 u 54 prijímateľov sociálnych služieb v ôsmich zariadeniach vo svojej pôsobnosti.

Ako TASR informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, konkrétne po PCR teste sú to tri prípady, a to zhodne po jednom v Centre sociálnych služieb (CSS) Ametyst Tovarné, v Domove sociálnych služieb (DSS) Domov pod Tatrami a Centre sociálnych služieb (CSS) Vita Vitalis Prešov.

"Po antigénovom teste bolo pozitívne testovaných spolu 51 prijímateľov sociálnych služieb - 25 v DSS Jabloň, 20 v CSS Garden Humenné, 3 v CSS Ametyst Tovarné a po jednom v CSS Slnečný dom Prešov, ZSS Aktig Humenné a DSS Vranov nad Topľou," priblížila Jeleňová.

Čo sa týka personálu zariadení sociálnych služieb (ZSS), hlásených majú podľa jej slov celkovo 56 prípadov nákazy zamestnancov zo 16 zariadení.

"Najviac pozitívne testovaných registrujeme v DSS Stropkov (8), DpS Stará Ľubovňa (8), DSS Spišské Podhradie (7) a šesť prípadov v CSS Garden Humenné. Po štyri prípady evidujeme v CSS Vita Vitalis Prešov a CSS Ametyst Tovarné, po tri v CSS Domov pod Tatrami Batizovce a DSS Sabinov a po dva prípady v DSS Brezovička, DSS Vranov nad Topľou, ZSS Aktig Humenné, DSS Jabloň a DSS Legnava. Po jednom prípade hlásia CSS Slnečný dom Prešov, CSS Dúhový sen Kalinov a CSS Kežmarok," dodala Jeleňová.

Prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 je v PSK zaočkovaných 92 percent prijímateľov sociálnych služieb, druhou 91 percent a treťou dávkou 76,5 percenta.

Čo sa týka zamestnancov, prvou dávkou je ich zaočkovaných 76,5 percenta, druhou 76 percent a treťou dávkou 41 percent.