Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Prešovskí poslanci sa stretnú na mimoriadnom zastupiteľstve

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Podľa zákona poslanci majú 30. júna posledný deň na schválenie hospodárenia mesta za rok 2015.

Prešov 29. júna (TASR) – Prešovskí mestskí poslanci sa posledný júnový deň stretnú na mimoriadnom zastupiteľstve, čaká na nich 24-bodový program. Primátorka mesta Andrea Turčanová zvolala riadne zasadnutie zastupiteľstva na 16. júna, avšak poslanci vtedy neodsúhlasili program rokovania a tak o ňom budú rozhodovať opakovane.

Podľa zákona poslanci majú 30. júna posledný deň na schválenie hospodárenia mesta za rok 2015. Rokovali o ňom ešte na májovom zastupiteľstve, avšak pre zmätočné hlasovanie záverečný účet vtedy neprešiel. Paradoxom je, že mestu sa darilo a vlaňajší rok skončilo s prebytkom viac ako 4 milióny eur. Nepochopenie, o čom sa hlasuje nastalo po tom, ako poslanec Miroslav Benko navrhol, aby prijali záverečný účet s výhradami, následne návrhová komisia nepredložila svoj návrh, ale dala hlasovať za Benkov pozmeňujúci návrh.

Poslanci prerokujú aj návrh všeobecne záväzného nariadenia mesta o nakladaní s odpadmi na území mesta. Rozhodnú o žiadosti Dopravného podniku mesta Prešov na kúpu 15 trolejbusov z finančných zdrojov Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

Na programe sú aj majetkové prevody a tiež návrh na zmenu zriaďovateľa Základnej školy na Mukačevskej ulici. Záujem o priestory má nemecká obchodná spoločnosť Deutsch-Slowakische Akademien, ktorá tu chce zriadiť školu so zameraním na technické predmety a nemčinu.

Rokovanie zastupiteľstva sa začne o 13.00 h.