Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pri dome smútku vo Svidníku úradoval zlodej

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Celkovú škodu vyčíslili na 1200 eur a polícia už podľa hovorcu začala trestné stíhanie.

Svidník 30. októbra (TASR) – Pri dome smútku vo Svidníku ukradol zlodej v stredu (29. 10.) popoludní zo zaparkovaného auta kabelku. Polícia upozorňuje na zvýšený počet ľudí počas nadchádzajúcich sviatkov nielen na uliciach a cestách, ale aj na miestach posledného odpočinku či v nákupných centrách. Aby nedochádzalo ku krádežiam, treba venovať zvýšenú pozornosť osobným veciam.

„Na toto zrejme zabudla 49-ročná Svidníčanka, ktorá zaparkovala svoje auto na 10 minút pred domom smútku a odišla. Do auta sa bez známok použitia násilia dostal doposiaľ neznámy páchateľ a ukradol z neho čiernu koženú kabelku. V nej sa nachádzala peňaženka s peniazmi, dioptrické okuliare, dámska kozmetika, kľúče, doklady a bankomatová karta. Z karty zlodej krátko potom vybral viac ako 800 eur,“ informoval dnes hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Celková škoda bola vyčíslená na 1200 eur a polícia už podľa hovorcu začala trestné stíhanie pre prečin neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty i pre prečin krádeže.

Ďzobanik upozorňuje na zlodejov, ktorí počas sviatkov využijú aj nepozornosť na cintoríne či v kostole, najnebezpečnejšie je nechať v zaparkovanom aute cennosti či kabelku.

„V prípade, že spozorujete osoby, ktoré sa správajú podozrivo, upozornite na ne hliadky polície dohliadajúce na dopravu a bezpečnosť v blízkosti cintorínov. Prípadne kontaktujte políciu na známom telefónnom čísle 158 alebo 112,“ doplnil.