Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

ČIERNY UTOROK: Pri Dunajskej Strede sa stali dve veľké tragédie

V katastri obce Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda sa 11. JúLA 2017 krátko po 02.30 h stala tragická dopravná nehoda. Foto: facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru

Pri dopravnej nehode v katastri obce Kvetoslavov vyhasli životy 17-ročnej ženy a 21-ročného muža. O pár hodín neskôr zahynuli pri nehode otec s dcérou, ktorí sa vracali z promócií.

Kvetoslavov 11. júla (TASR/TERAZ.sk) - Život 17-ročného dievčaťa zo Zlatých Klasov (okres Dunajská Streda) a 21-ročného muža z Levoče si vyžiadala tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala dnes približne o 02.20 h v katastri obce Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda. Zároveň sa pri nej zranil 26-ročný vodič z Levoče a ďalšia spolujazdkyňa. TASR o tom informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Podľa doterajších informácií prechádzal nadránom Renault Mégane po ceste v smere od Šamorína na Kvetoslavov. Zo zatiaľ nezistených príčin však prešiel mladý vodič do protismeru a následne mimo cestu, kde auto narazilo do stromu. Pri náraze na mieste zahynuli dvaja mladí spolujazdci sediaci na zadných sedadlách. Zraneného vodiča a ďalšiu spolujazdkyňu previezli na ošetrenie do nemocnice. Dychová skúška alkohol u vodiča nepotvrdila.

Na mieste zasahovali aj hasiči zo Šamorína. "Hasiči na vozidle vykonali protipožiarne opatrenia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Júlia Kedrová.

Cesta II/503 bola do približne 7.30 h neprejazdná. "Prípad prevzal vyšetrovateľ a príčinu dopravnej nehody a mieru zavinenia určí až ďalšie vyšetrovanie," doplnila Kredatusová s tým, že polícia opätovne apeluje na vodičov, aby jazdili zodpovedne.

Z promócií sa už domov nevrátili



V niekoľko kilometrovom odstupe od úseku, kde sa stala tragická dopravná nehoda z dnešného skorého rána, vyhasli ďalšie dva životy. Tragická nehoda sa stala pred 11.00 h pri Dunajskej Strede. Ako TASR informovala krajská trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, osobné vozidlo sa zrazilo s kamiónom.

Pri Dunajskej Strede sa zrazilo nákladné auto s osobným automobilom, kde zahynuli otec s dcérou, 11. júla 2017.
Foto: TASR - KR PZ v Trnave


Podľa jej ďalších slov 56-ročný vodič osobného motorového vozidla Škoda Octavia predbiehal auto, pričom sa čelne zrazil s oprotiidúcim kamiónom. "V osobnom motorovom vozidle podľahol zraneniam vodič a 32-ročná žena z obce Jahodná v okrese Dunajská Streda. Vodič kamióna z toho istého okresu neutrpel pri nehode zranenia, dychová skúška na alkohol bola u neho negatívna. Na mieste je obmedzená premávka v jednom pruhu a riadi ju polícia," uviedla Kredatusová.

Portál tvnoviny.sk informoval o tom, že otec s dcérou sa vracali z promócií.