Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pri požiari chaty v Mútnom zahynula jedna osoba, dve včas unikli

Ilustračná snímka Foto: TASR - Erika Ďurčová

Požiar sa od skorého rána snaží zlikvidovať 19 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Námestova a tiež dobrovoľní hasiči z Mútneho a Novote so štyrmi kusmi hasičskej techniky.

Mútne 17. septembra (TASR) - Požiar dvojpodlažnej chaty v hornooravskej obci Mútne na severe Slovenska si vyžiadal jeden ľudský život. Vypukol dnes pred piatou hodinou ráno, oravskí hasiči s ním bojujú ešte aj v tejto chvíli. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

"Požiar zasiahol druhé podlažie a podkrovné priestory. Hasiči momentálne rozoberajú strešnú konštrukciu a dohášajú skryté ohniská," uviedla. Hasiči s ohňom bojujú už viac ako osem hodín.

V chate sa v čase vzniku požiaru sa podľa jej slov nachádzali tri osoby, pričom dve z nich stihli včas uniknúť. "Privolaní hasiči poslednú osobu z objektu vyslobodili už bez známok života," uviedla Farkasová.

Požiar napáchal škody v odhadovanej výške viac ako 200.000 eur, na miesto preto vyslali aj zisťovateľa príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR. Požiar sa od skorého rána snaží zlikvidovať 19 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Námestova a tiež dobrovoľní hasiči z Mútneho a Novote so štyrmi kusmi hasičskej techniky, dodala.

Podobné nešťastie sa v lete udialo v Terchovej, kde pri tragickom požiari rekreačnej chaty zomrela 41-ročná žena a jej dve dcéry (5,18). V chate sa vtedy nachádzala štvorčlenná rodina, mužovi sa podarilo pred požiarom vybehnúť von.