Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Pri požiari farmy uhynulo takmer 5000 kusov hydiny

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

K požiaru došlo v nedeľu, 1. apríla 2012 večer. Na miesto požiaru boli najprv vyslané dva kusy techniky a päť príslušníkov HaZZ.

Veľké Straciny 2. apríla (TASR) - Takmer 5000 kusov hydiny uhynulo pri požiari hydinárskej farmy za obcou Veľké Straciny v okrese Veľký Krtíš. K požiaru došlo v nedeľu, 1. apríla 2012 večer.

Ako dnes TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZ) v Banskej Bystrici Erik Piater, na miesto požiaru boli najprv vyslané dva kusy techniky a päť príslušníkov HaZZ z Hasičskej stanice v Modrom Kameni.

"Po príchode na miesto zásahu hasiči zistili, že sa jedná o požiar haly na chov hydiny s rozmermi približne 12 krát 55 metrov, ktorá už bola živlom zasiahnutá z dvoch tretín," uviedol k prípadu Piater.

Veliteľ zásahu následne požiadal o ďalšie posily a prostriedky, nakoľko k likvidácii požiaru bolo potrebne veľké množstvo vody. Na miesto požiaru postupne prišli hasiči a technika z Modrého Kameňa a Fiľakova a riadiaci dôstojník OR HaZZ vo Veľkom Krtíši. Nápomocný bol tiež sanitný automobil z Hasičskej stanice v Banskej Bystrici.

Po lokalizácii požiaru príslušníci HaZZ za postupného rozoberania strešnej krytiny likvidovali skryté ohniská. Zásah ale sťažovalo silne zadymenie a hasiči preto museli použiť dýchacie prístroje.

Následkom požiaru vznikla majiteľovi hydinárskej farmy priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 50.000 eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.