Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pri Thermalparku Šírava pribudne nový hotel za takmer 2 milióny eur

Zemplínska Šírava Foto: TASR/Milan Kapusta

Návštevníkom najväčšej vodnej nádrže na Slovensku bude ponúkať celoročné ubytovanie.


Kaluža 17. júna (TASR) – Na Zemplínskej šírave vznikne nový štvorhviezdičkový wellness hotel. Pri Thermalparku Šírava by ho mali vybudovať do tohtoročnej jesene. Návštevníkom najväčšej vodnej nádrže na Slovensku bude ponúkať celoročné ubytovanie.

Vybudovanie, zariadenie a sprevádzkovanie Hotela Thermalpark Šírava sa uskutoční pod záštitou spoločnosti Zemplínska šírava, s.r.o. Tá je dcérskou spoločnosťou TRR centrum Kaluža, s.r.o., ktorá je prevádzkovateľom Thermalparku. "Predbežný plánovaný finančný náklad je na úrovni 1,91 milióna eur," uviedla pre TASR manažérka hotela Martina Delimanová s tým, že zámerom spoločnosti je, aby podstatná časť výstavby bola financovaná z vlastných zdrojov.

Ubytovacia kapacita zariadenia predstavuje 78 pevných lôžok a 39 prísteliek. "Sú delené do apartmánov, izieb LUX, rodinných apartmánov a štandardných dvojlôžkových izieb. Súčasťou hotela bude reštaurácia á la carte, lobby bar a 'bar na streche' s vyhliadkou na vodnú plochu Zemplínskej šíravy a na pohorie Vihorlat. V priestoroch bude pre hotelových hostí k dispozícii DAY SPA. Pripravuje sa hotelová záhrada s atrakciami pre deti a naplánovaná je aj výsadba novej zelene v celom rezorte," priblížil pre TASR Juraj Naščák z Thermalparku Šírava.

Dôvodom, prečo sa rozhodli pre výstavbu ubytovacieho zariadenia, je podľa Delimanovej fakt, že pre návštevníkov absentovala možnosť spojiť pobyt v Thermalparku s ubytovaním, resp. pobytovým balíčkom. "Rekreačná a dovolenková destinácia Zemplínska šírava má potenciál práve v tomto segmente rozšíriť ponuku služieb a pritiahnuť záujemcov o relax, oddych, turistiku a wellness," vysvetlila. Plánované ukončenie výstavby je podľa jej ďalších slov stanovené na jeseň tohto roka, kedy so zamestnancami začnú skúšobnú prevádzku hotela. "Slávnostné otvorenie bude v decembri 2017," doplnila.