Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Pri vypaľovaní trávy vzniklo v Trnavskom kraji najviac požiarov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

V uplynulom týždni príslušníci HaZZ Trnavského kraja zachránili 46 osôb, z toho 38 pri dopravných nehodách, štyri pri technických zásahoch a štyri pri požiaroch.

Trnava 28. mája (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zaznamenali v 21. týždni v Trnavskom kraji 86 udalostí.

Najviac výjazdov (32) uskutočnili k požiarom, 20-krát zasahovali pri dopravných nehodách. Vyskytlo sa aj 23 technických udalostí. Pri týchto zásahoch zomrelo šesť osôb, zranenie utrpelo 28 ľudí, z toho 21 pri dopravných nehodách, štyria pri požiaroch a traja pri technických zásahoch.

V uplynulom týždni príslušníci HaZZ Trnavského kraja zachránili 46 osôb, z toho 38 pri dopravných nehodách, štyri pri technických zásahoch a štyri pri požiaroch. TASR informoval zastupujúci hovorca HaZZ v Trnave Marian Hruška.

"Priame škody sme vyčíslili na 9070 eur a uchránené hodnoty na 180.330 eur. Najväčšie škody boli v okrese Galanta a Senica. V týchto okresoch sme vyčíslili aj najväčšie uchránené hodnoty," uviedol Hruška s tým, že najviac zásahov (22) uskutočnili príslušníci HaZZ v uplynulom týždni v okrese Trnava, 14 vykonali v obvode Dunajská Streda a Galanta a 11 zásahov v okrese Senica a Hlohovec.

Ako hovorca pokračoval, z 32 požiarov najviac (14) vzniklo v dôsledku vypaľovania trávy a strniska, päťkrát horeli kontajnery a zaznamenali aj tri požiare bytového fondu.