Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Hasiči zasahujú pri vážnej nehode, pri ktorej sa zranilo šesť ľudí

Dopravná nehoda medzi Zamarovcami a Skalkou. Foto: HaZZ

Jednu osobu museli z havarovaného vozidla vyslobodzovať hasiči.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Hasiči zasahujú pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste II/507 medzi Zamarovcami a Skalkou nad Váhom v okrese Trenčín. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského s záchranného zboru.

"Pri nehode sa zrazili dve osobné vozidlá a zranilo sa šesť účastníkov. Jednu osobu museli z havarovaného vozidla vyslobodzovať hasiči," uviedla Farkasová s tým, že na mieste zasahuje aj niekoľko posádok Záchrannej zdravotnej služby. Hasiči momentálne vykonávajú na havarovaných vozidlách protipožiarne opatrenia.

Podľa informácií hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne Eleny Antalovej zrážku spôsobil 17-ročný Anton z okresu Ilava. "Na mokrej vozovke v pravotočivej zákrute neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a dostal s vozidlom šmyk. V dôsledku toho prešiel do protismeru a čelne sa zrazil s protiidúcim vozidlom, ktoré riadila 40-ročná Miroslava z Trenčína," uviedla Antalová.

Ako ďalej informovala, v aute spolu s Antonom sedeli ďalší štyria mladí ľudia vo veku od 18 do 19 rokov. Dvaja z nich utrpeli ťažké zranenia. V nemocnici skončila s ľahkým zranením aj 40-ročná vodička.

Polícia podľa hovorkyne KR PZ zistila, že mladý vodič nie je držiteľom vodičského preukazu. Na miesto dopravnej nehody bol prizvaný aj súdny znalec z odboru cestná doprava.

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu z Trenčína začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Príčina a miera zavinenia nehody je v štádiu vyšetrovania.