Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Priestory Psychosociálneho centra v Košiciach obnovili

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rekonštrukciu realizoval Bytový podnik mesta Košice od konca apríla. Jej súčasťou bola aj úplná úprava bezbariérového prístupu do celých priestorov zariadenia.

Košice 28. septembra (TASR) - Priestory Psychosociálneho centra na Južnej triede v Košiciach prešli rekonštrukciou. Pobočku špecializovaného sociálneho poradenstva vynovili z vlastných zdrojov za viac ako 72.000 eur. Opätovne slúži verejnosti od stredy (27. 9.). Pre TASR to potvrdilo mesto Košice.

Rekonštrukciu realizoval Bytový podnik mesta Košice od konca apríla. Jej súčasťou bola aj úplná úprava bezbariérového prístupu do celých priestorov zariadenia. "Došlo k rekonštrukcii elektroinštalácie, odpadov, pokládke nových podláh, omietok, stropných podhľadov, nového vstupu aj osvetlenia. V pobočke sa nachádzajú tiež nové priestory pre poradenskú psychológiu, čakáreň a hygienické zariadenia," uvádza magistrát na sociálnej sieti s tým, že uzatvorením prechodných kancelárií došlo k vytvoreniu súkromia pre poskytovanie poradenstva.

Výsledkom prác je zvýšenie kvality služieb, zlepšenie podmienok pri práci s klientom a rozšírenie možností na vzdelávanie, organizovanie kurzov a školení. "Celkovo došlo k úplnému obnoveniu priestorov, humanizácii prostredia pre zamestnancov aj pre klientov, ktorí navštívia túto poradňu," dodáva Psychosociálne centrum na svojej webovej stránke.

Počas prác, ktoré trvali niekoľko mesiacov, poskytovali špecializované sociálne poradenstvo a pomoc rodinám v krízovej situácii v neďalekých priestoroch na Južnej triede.

Psychosociálne centrum je príspevkovou organizáciou zriadenou mestom Košice. Ide o komplexné sociálno-zdravotnícke zariadenie, ktoré poskytuje ambulantné a pobytové služby, psychologické, psychiatrické a poradenské služby, vykonáva preventívne aktivity a ponúka kurzy či školenia.