Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Priestory Tržnice na Trnavskom mýte prešli väčším upratovaním

Na archívnej snímke tržnica na Trnavskom mýte v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Počas uplynulých dní sa napríklad špeciálnou technikou čistili oranžové potrubia vzduchotechniky od prachu a mastnoty, odstránili sa tiež nánosy špiny z vývodov týchto potrubí.

Bratislava 1. februára (TASR) – Vnútorné priestory Tržnice na Trnavskom mýte v bratislavskom Novom Meste prešli v uplynulých dňoch väčším upratovaním. Aj preto bola budova počas víkendu uzatvorená. Práce pokračujú za jej bežnej prevádzky. Informuje o tom mestská časť na sociálnej sieti.

"Máme za sebou veľké upratovanie. Tržnica bola pre verejnosť v týchto dňoch zatvorená, v ďalších prácach pokračujeme za bežnej prevádzky," konštatuje samospráva.

Počas uplynulých dní sa napríklad špeciálnou technikou čistili oranžové potrubia vzduchotechniky od prachu a mastnoty, odstránili sa tiež nánosy špiny z vývodov týchto potrubí. Umyté sú všetky zábradlia, očistené toalety či pozametané podlahy.

Budova Tržnice prešla v uplynulom období aj viacerými vonkajšími úpravami. Pokračovať by sa malo vo farebnej úprave fasády podľa už zrealizovaného vzoru zo strany od Krížnej ulice. V priebehu roka sa počíta aj s výmenou ďalších poškodených sklenených výplní fasády. Na pláne je tiež generálna oprava schodísk. Prioritou pre EKO-podnik VPS, ktorý je správcom Tržnice, je tiež odstránenie LED obrazovky zo strechy budovy, ktorá by mala tiež prejsť rekonštrukciou.