Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Časť Námestia slobody v Prievidzi by mala byť opravená tento rok

Ilustračné foto. Foto: prievidza.sk

Výšku investície predbežne odhadla na 416.000 eur bez dane z pridanej hodnoty, pričom prostriedky na jej realizáciu pôjdu z mestského rozpočtu.

Prievidza 30. marca (TASR) - Prievidzská radnica sa pripravuje na obnovu ďalšieho z námestí v meste. Po tom na sídlisku Píly, ktoré zhotoviteľovi odovzdala uplynulý týždeň, sa obnovy za viac ako 400.000 eur dočká aj časť Námestia slobody v centre. Na jeho rekonštrukciu už opätovne vyhlásila verejné obstarávanie.

Ako pripomenul viceprimátor mesta Ľuboš Maxina, verejné obstarávanie na zhotoviteľa rekonštrukcie vyhlásila samospráva ešte minulý rok. "Úspešný uchádzač nakoniec neuzavrel zmluvu, preto sme to zvážili a odložili realizáciu projektu mimo zimné mesiace," ozrejmil.

Opätovnú výzvu zverejnila radnica vo Vestníku verejného obstarávania v závere minulého týždňa. Výšku investície predbežne odhadla na 416.000 eur bez dane z pridanej hodnoty, pričom prostriedky na jej realizáciu pôjdu z mestského rozpočtu. Stavebné práce pozostávajú z úpravy už zničených spevnených plôch, osadenia verejného osvetlenia, realizácie mobiliára, umiestnenia systému odvedenia dažďových vôd, výrubu zelene, sadových úprav a realizácie vodného prvku. "Približne 15. apríla by sme mali otvárať prvé kolo obálok, podľa výzvy je doba zhotovenia 90 dní od podpísania zmluvy. Samozrejme, nevieme dnes odhadnúť, akým smerom sa bude vyvíjať verejné obstarávanie. Je to celkom zložitý proces. Pevne verím, že Námestie slobody dostane novú tvár ešte v tomto roku," dodal Maxina.