Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prievidza chce podporiť terénnu opatrovateľskú službu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Projektom samospráva sleduje personálne zabezpečenie poskytovania terénnej sociálnej služby v prirodzenom domácom prostredí klientov, a tým zníženie dopytu po inštitucionálnej starostlivosti.

Prievidza 26. septembra (TASR) - Samospráva Prievidze chce podporiť terénnu opatrovateľskú službu v domácnostiach svojich obyvateľov. Na jej personálne zabezpečenie bude žiadať financie od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Rozhodli o tom tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň.

Projektom samospráva sleduje personálne zabezpečenie poskytovania terénnej sociálnej služby v prirodzenom domácom prostredí klientov, a tým zníženie dopytu po inštitucionálnej starostlivosti. Cieľom jej zámeru je zlepšenie prístupu obyvateľov k cenovo dostupným, trvalo udržateľným a kvalitným službám, a to vrátane zdravotnej starostlivosti a sociálnych služieb všeobecného záujmu.

"Celkové oprávnené výdavky projektu Podpora opatrovateľskej služby v meste Prievidza sú vo výške 440.600 eur. Zámer si nevyžaduje spolufinancovanie z našej strany, pokiaľ teda bude mesto úspešné, dostane celú sumu, ktorú žiada," uviedol vedúci referátu pre projekty a investície mesta Ivan Benca.