Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prievidza chce získať pozemky, cez ktoré majú viesť cyklotrasy

Ilustračné foto. Foto: ŽSK

Pozemky má v správe Slovenský pozemkový fond.

Prievidza 27. februára (TASR) - Samospráva Prievidze má záujem získať do svojho vlastníctva pozemky na území mesta, cez ktoré majú viesť plánované cyklotrasy. Získať plánuje aj pozemky na Riečnej ulici, a to za účelom vybudovania parkoviska. S ich delimitáciou počítajú Zmeny a doplnky č. 15 územného plánu mesta, ktoré na svojom dnešnom rokovaní schválili prievidzskí mestskí poslanci.

V poradí 15. doplnky a zmeny k územnému plánu mesta zahŕňajú dve základné témy, a to verejno-prospešné stavby a zmenu využitia funkcie územia, skonštatoval vedúci referátu územného plánovania a dopravy Mestského úradu v Prievidzi Roman Veselý. "Verejno-prospešné stavby ako záväzné časti územného plánu vlastne umožňujú mestu delimitovať, teda previesť do vlastníctva mesta, pozemky, ktoré sú vo vlastníctve Slovenského pozemkového fondu. Konkrétne v zmenách a doplnkoch číslo 15 sú pozemky na Riečnej ulici, kde má mesto záujem vybudovať parkovisko a taktiež aj pozemky pod cyklotrasy, ktoré mesto teraz aktuálne rieši," priblížil.

Zmeny v územnom pláne sa dotýkajú aj lokality ulíc Za depom, Duklianska, Andreja Sládkovičova a Ľudovíta Štúra, kde obyvatelia iniciovali petíciu za zachovanie radovej zástavby rodinných domov, keďže v platnom územnom pláne bola lokalita určená na občiansku vybavenosť. Doplnok teda rieši zmenu využitia funkcie územia.

Do zmien a doplnkov plánu samospráva, naopak, nezaradila chatu postavenú mimo zastavaného územia v Malej Lehôtke, tú tam požadoval zapracovať jej majiteľ.