Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Prievidza chce zmodernizovať ďalšie verejné osvetlenie

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

V apríli tohto roka sa modernizácie dočkalo verejné osvetlenie na dvoch vybraných uliciach na sídlisku Kopanice.

Prievidza 2. júla (TASR) - Prievidzská radnica má záujem modernizovať ďalšiu časť verejného osvetlenia v meste. Na tento účel bude žiadať prostriedky z Európskej únie (EÚ) cez výzvu Ministerstva hospodárstva SR na rekonštrukciu a modernizáciu verejného osvetlenia v mestách a obciach. Uzniesli sa na tom prievidzskí mestskí poslanci na svojom rokovaní 30. júna.

"Predkladáme ďalší projekt modernizácie verejného osvetlenia v Prievidzi, je to otvorená výzva, ktorá sa končí 30. septembra 2015. V súčasnosti je tam alokovaných päť miliónov eur, to znamená, že samosprávy budú môcť podávať žiadosti priebežne. Ministerstvo hospodárstva bude tieto žiadosti vyhodnocovať a pokiaľ budú spracované v poriadku, tak budú rovno schvaľované," ozrejmil vedúci referátu pre projekty a investície Mestského úradu v Prievidzi Ivan Benca.

Spresnil, že radnica bude na tento účel žiadať okolo 200.000 eur, pričom kofinancovanie mesta predstavuje 5 %, čo je suma do 10.000 eur. "V súčasnosti sa pripravuje projektová dokumentácia a výber vhodných lokalít k tomuto projektu," dodal.

V apríli tohto roka sa modernizácie dočkalo verejné osvetlenie na dvoch vybraných uliciach na sídlisku Kopanice. Samospráva tento projekt financovala rovnako z prostriedkov EÚ, cena predmetného diela predstavovala sumu takmer 160.000 eur.