Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Prievidza hľadá dobrovoľníkov, ktorí sa postarajú o seniorov

Ilustračné foto Foto: TASR

Cieľom mesta je zapájať motivovaných dobrovoľníkov, ktorí môžu svoj voľný čas venovať seniorom a  pomôcť im tak preklenúť samotu a sociálne vylúčenie.

Prievidza 27. júna (TASR) - Sociálne oddelenie Mestského úradu (MsÚ) v Prievidzi od prvého júna spolupracuje so štyrmi dobrovoľníčkami, ktoré svoju činnosť vykonávajú v domácnostiach seniorov a v Zariadení pre seniorov. Momentálne sociálne oddelenie hľadá ďalších dobrovoľníkov, ktorí by pracovali v rámci sociálnych programov prievidzského mestského úradu.

Ako vysvetlil hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje, poslaním dobrovoľníckeho programu je poskytnúť osamelým seniorom vybraných ľudí, ktorí bez nároku na odmenu, nezištne venujú časť svojho voľného času v prospech seniorov, teda ich navštevujú, ponúkajú im ľudskú prítomnosť, spoluúčasť, jednoducho seniorov sprevádzajú. "Aktuálnym cieľom dobrovoľníctva v meste Prievidza je dopĺňanie poskytovanej opatrovateľskej starostlivosti klientom a seniorom, ktorí sa cítia byť sociálne vylúčení. Svoju činnosť dobrovoľníci vykonávajú na základe zmluvy o dobrovoľníckej činnosti," doplnil.

Mesto Prievidza považuje pomoc dobrovoľníkov za veľký prínos pri zabezpečovaní a zvyšovaní kvality sociálnych služieb. Vedúca Sociálneho oddelenia MsÚ v Prievidzi Jana Králová objasnila, že cieľom mesta je zapájať ďalších motivovaných dobrovoľníkov, ktorí môžu svoj voľný čas venovať seniorom a svojou užitočnou činnosťou im pomôcť preklenúť samotu a sociálne vylúčenie. "Veríme, že dobrovoľníctvo a možnosť zapojiť sa do tejto aktivity zaujme všetkých dobrých a ochotných ľudí, ktorým nie sú osudy iných, osamelo žijúcich, alebo osamelo sa cítiacich seniorov ľahostajné. Preto budeme radi ak sa nám ľudia prihlásia ako dobrovoľníci a budú chcieť pracovať na organizácii našich sociálnych programov," uzavrela Králová s tým, že záujemcovia o dobrovoľnícku prácu sa môžu prihlásiť na Sociálnom oddelení MsÚ v Prievidzi.