Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Mestská spoločnosť vyznačuje v Prievidzi priechody i parkovacie miesta

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Kolmé parkovacie miesta začala samospráva značiť aj v máji na niektorých uliciach na sídlisku Zapotôčky, rovnako tým sledovala nárast počtu parkovacích miest, ktorých je v tejto časti mesta málo.

Prievidza 14. júla (TASR) - Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) pokračujú vo vyznačovaní vodorovného dopravného značenia na území Prievidze. Pracovníci mestskej spoločnosti striekajú najmä parkovacie miesta a priechody pre chodcov, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Vyznačovanie kolmých parkovacích miest realizujú TSMPD v časti Nové mesto, priechody pre chodcov v celom meste. V priebehu letných mesiacov by mali byť predmetné práce ukončené," uviedol Ďureje, podľa ktorého chce radnica realizáciou týchto aktivít zefektívniť využívanie parkovacích plôch a v prípade priechodov ide zase o zvýšenie bezpečnosti.

Kolmé parkovacie miesta začala samospráva značiť aj v máji na niektorých uliciach na sídlisku Zapotôčky, rovnako tým sledovala nárast počtu parkovacích miest, ktorých je v tejto časti mesta málo. Ešte minulý rok vyznačili technické služby miesta aj na sídlisku Necpaly, podľa prieskumu spoločnosti tak mesto získalo od desať do 12 percent viac parkovacích kapacít. V priebehu tohto roka má samospráva v pláne uskutočniť aj ďalšie striekanie kolmých parkovacích miest na sídlisku Zapotôčky.