Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Prievidzi opravujú cesty novou technológiou, pomocou infražiaričov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Dvojicu prenosných infražiaričov na úpravu a opravu lokálnych porúch na cestných komunikáciách zakúpili TSMPD ešte koncom minulého roka.

Prievidza 25. februára (TASR) - Lokálne poruchy na miestnych komunikáciách už v Prievidzi opravujú prostredníctvom novej technológie, takzvaných infražiaričov. Novinku od začiatku tohto roka zaviedla mestská spoločnosť Technické služby mesta Prievidza (TSMPD), ktorá cesty a chodníky v Prievidzi spravuje od apríla minulého roka. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Dvojicu prenosných infražiaričov na úpravu a opravu lokálnych porúch na cestných komunikáciách zakúpili TSMPD ešte koncom minulého roka. "Nová technológia umožní opravy aj v horších poveternostných podmienkach. Ako správca miestnych komunikácií sa snažíme nahradiť opravy výtlkov betónovaním. Okrem toho, naša nová technológia opráv prostredníctvom infražiaričov má trvácnejší charakter," uviedol Roman Bartoš z údržby miestnych komunikácií a parkovísk TSMPD.

Okrem dvoch kusov infražiaričov spoločnosť zakúpila prostredníctvom obstarávania aj samohybný šmykom riadený kolesový nakladač aj s ďalším technologickým vybavením. "Od týchto strojov očakávame, že celkovo skvalitnia a zefektívnia práce na úseku miestnych komunikácií. Napríklad fréza na asfalt bude používaná pri opravách lokálnych porúch na miestnych komunikáciách a značne zlepší a zjednoduší prácu našim zamestnancom," uzavrel Bartoš.

Zmenami od začiatku tohto roka prešli aj niektoré prievidzské priechody pre chodcov, na ktorých mestská firma vymenila zvislé dopravné značenie. V prvej fáze osadila pritom približne 130 kusov dopravných značiek. "Nové značenie ma fluorescenčný okraj, opticky tak zvýrazní priechody, vďaka čomu sa na nich zvýši bezpečnosť pre chodcov," dodal Ďureje.