Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Prievidza pokračuje s výmenou verejného osvetlenia za úsporné

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Tento rok TSMPD podľa neho plánujú výmenu na viacerých uliciach sídliska Píly a v lokalite Žabník.

Prievidza 31. marca (TASR) - Mesto Prievidza pokračuje aj v tomto roku s výmenou energeticky náročných svietidiel verejného osvetlenia za úsporné. Samospráva nakúpi približne 500 nových LED svetiel. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Kompletnú výmenu svietidiel zabezpečia pracovníci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD) ako prevádzkovateľ verejného osvetlenia vo vlastnej réžii, a to za použitia vlastných vysokozdvižných plošín do konca roka 2024.

"Mestská spoločnosť vlani realizovala obdobnú výmenu svietidiel vo viacerých lokalitách mesta, ako je sídlisko Kopanice, Zapotôčky a Necpaly," spomenul vedúci strediska verejného osvetlenia TSMPD Patrik Mokrý.

Tento rok TSMPD podľa neho plánujú výmenu na viacerých uliciach sídliska Píly a v lokalite Žabník. "Nákupom sledujeme maximálne využitie elektrickej energie na svietenie, zvýšenie životnosti svietidiel, zníženie spotreby elektrickej energie, zníženie nákladov na údržbu či minimalizáciu vplyvov na životné prostredie," ozrejmil.

TSMPD súčasne realizujú revízne a servisné opravy na mestskom rozhlase a vytyčovanie inžinierskych sietí.