Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Projekt prievidzských gymnazistov predstavuje históriu mesta i školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Žiaci vytvorili v teréne štyri zastavenia od praveku až po novovek, ktoré sú označené tabuľkami s popísanými historickými udalosťami.

Prievidza 6. júla (TASR) - Históriu mesta Prievidza i Gymnázia Vavrinca Benedikta Nedožerského (GVBN) predstavuje interaktívnou formou turistom i obyvateľom projekt Žiaci mestu. Produkt cestovného ruchu vytvorili prievidzskí gymnazisti. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Cieľom projektu bolo podporiť spoluprácu gymnázia a mesta Prievidza, vytvoriť turistický okruh mestom, predstaviť verejnosti históriu Prievidze a dejiny gymnázia a vytvoriť k projektu aj webovú stránku," popísala riaditeľka GVBN, autorka myšlienky a vízie projektu Eleonóra Porubcová.

Študenti pritom čerpali inšpiráciu už z existujúcich produktov cestovného ruchu, ako je Zlatá prievidzská cesta, Prievidzské selfíčko či Mobilná aplikácia Mesto Prievidza. "Chceli sme vytvoriť produkt, ktorý by mohli využívať návštevníci a obyvatelia, pedagógovia aj organizácie zamerané na podporu turizmu a dúfame, že sa nám to podarilo," skonštatovala študentka, autorka scenáru a textov projektu Simona Briatková.

Žiaci vytvorili v teréne štyri zastavenia od praveku až po novovek, ktoré sú označené tabuľkami s popísanými historickými udalosťami. Celý projekt má vlastnú webovú stránku a je pripravený aj v jazykových mutáciách, konkrétne v angličtine, nemčine a francúzštine, využiť ho tak môžu i zahraniční návštevníci.