Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prievidza separuje najlepšie na Slovensku

Mesto má najlepší separačný systém s inovatívnym prístupom. Jeho zástupcovia dostali zlatú medailu.

Prievidza 23. októbra (TASR)- Zástupcovia mesta Prievidza prevzali v týchto dňoch v Sielnici od environmentálnej organizácie Envi-Pak zlatú medailu ako najlepšie separujúce mesto na Slovensku v roku 2012. Mesto získalo ocenenie v kategórii najlepší systém separovaného zberu samospráv nad 5000 obyvateľov.

"Ocenilo sa tak environmentálne cítenie našich obyvateľov, ktorí svojou činnosťou naplno využívajú podporné prostriedky na ochranu životného prostredia. Zlatá medaila je dôkazom, že súčinnosť prievidzskej samosprávy, jej opatrenia a vzdelávanie obyvateľov prinášajú úspech," priblížil hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Uznanie Envi-Paku potvrdilo, že mesto Prievidza a jeho aktivity pomáhajú radiť mesto do zoznamu samospráv s moderným charakterom a inovatívnymi prístupmi. Toto ocenenie je taktiež jedným z výsledkov nespočetného množstva osvetových environprojektov, ktoré sa realizujú.

"Obyvateľom mesta, ktorí dôsledne separujú odpady, vyslovuje primátorka mesta poďakovanie za zodpovedný prístup k verejnému životu a zdravému životnému prostrediu," dodal Ďureje.