Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

O dotáciu z rozpočtu mesta Prievidza je možné požiadať elektronicky

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Žiadateľ o dotáciu sa musí podieľať sumou vo výške 20 percent z vlastných zdrojov, netýka sa to však našich veľkých športovísk.

Prievidza 8. decembra (TASR) - Záujemcovia o dotácie z rozpočtu mesta Prievidza budú môcť podať žiadosti po novom aj cez ústredný portál verejnej správy slovensko.sk. Vyplýva to z návrhu príslušného nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré na svojom rokovaní tento týždeň schválili mestskí poslanci a nadobudne účinnosť od budúceho roka.

Nové VZN o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta prináša i ďalšie úpravy. "Ide o menšie zmeny. V prvom rade sme reflektovali aj na možnosti podávania žiadosti elektronicky cez portál slovensko.sk. Spresnili sme terminológie formy poskytnutia dotácií, respektíve ich účely," načrtol vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik.

V miestnej norme podľa neho mesto tiež spresnilo podmienky v prípade mimoriadneho poskytnutia dotácie. "Každý žiadateľ o dotáciu sa musí podieľať sumou vo výške 20 percent z vlastných zdrojov, netýka sa to však našich veľkých športovísk, ako je zimný štadión či športová hala," dodal.