Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Prievidžania neevidujú zmeny dopravného značenia

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zvýšené množstvo dopravných priestupkov v Prievidzi spôsobujú ľahostajní vodiči nerešpektujúci zmeny dopravného značenia. Získanie nových parkovacích miest si tak už teraz vyberá svoju daň.

Prievidza 30. júla (TASR) - Nový systém parkovania v centre Prievidze priniesol so sebou aj niekoľko zmien v dopravnom režime. Patrí k nim napríklad zjednosmernenie viacerých cestných komunikácií. Skúsenosti mestských policajtov ukázali, že prvé týždne po ich zavedení si niektorí Prievidžania tieto zmeny nevšimli.

Od začiatku zmeny dopravného značenia príslušníci Mestskej polície (MsP) Prievidza evidovali zvýšený počet dopravných priestupkov spáchaných nerešpektovaním zmien dopravného značenia. "Napriek upozorneniu na zmenu dopravného značenia pred uvedenými ulicami sme zaznamenali denne niekoľko desiatok vodičov, ktorí jazdili po pamäti a uvedené zmeny vôbec nezaregistrovali," uviedol pre TASR koordinátor prevencie MsP Prievidza Vít Zajac.

Priestupky sa podľa jeho slov riešili v zmysle zákona, spravidla napomenutím alebo aj v blokovom konaní, napr. v prípade opakovania rovnakého priestupku. Za uvedený priestupok pritom možno uložiť blokovú pokutu na mieste až do výšky 60 eur.

Dôvodom zjednosmernenia komunikácií bolo podľa magistrátu najmä zvýšenie počtu parkovacích miest na týchto cestách, ako aj zvýšenie bezpečnosti a prehľadnosti cestnej premávky na nich. "Pri Uliciach J. Jesenského, Medzibriežkovej a Hrnčiarskej bola okrem toho aj nedostatočná šírka týchto komunikácií," podotkol v tejto súvislosti hovorca mesta Michal Ďureje.

Zjednosmernenie sa dotklo časti Šumperskej ul. v smere k železničnej stanici, Ul. A. Škarvana, spojnice medzi Ulicami G. Švéniho a Ul. M. Mišíka v smere do Ul. M. Mišíka. Zjednosmernená bola aj účelová komunikácia pri bytovke na Košovskej ulici či ul. J. Hollého, J. Jesenského, Medzibriežková a Hrnčiarska.