Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prievidžania predstavia svoje projekty, chcú zlepšiť život v meste

Mesto Prievidza Foto: TASR

Verejná prezentácia zámerov obyvateľov v rámci projektu Participatívny rozpočet bude 25. apríla v dome kultúry.

Prievidza 21. apríla (TASR) - Prievidžania predstavia svoje projekty, ktoré na základe hlasovania verejnosti podporí samospráva mesta zo svojho rozpočtu. Verejná prezentácia zámerov obyvateľov v rámci projektu Participatívny rozpočet bude 25. apríla v dome kultúry, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Počas prezentácie bude mať každý z koordinátorov päť minút na predstavenie svojho projektu, jej súčasťou bude aj diskusia k jednotlivým návrhom. Stretnutie povedie facilitátor Peter Nedoroščík z občianskeho združenia Utopia, ktoré projekt v Prievidzi zastrešuje," uviedol ďalej Ďureje. Mesto na stretnutie so začiatkom o 17.30 h podľa neho pozýva všetkých obyvateľov, ktorí majú záujem oboznámiť sa s jednotlivými zámermi.

Prievidza odštartovala pilotný ročník participatívneho rozpočtu tento rok. Projekt ponúka príležitosť pre obyvateľov mesta zapojiť sa do rozhodovania o využití časti finančných prostriedkov z mestského rozpočtu. "Počas uplynulých mesiacov mali obyvatelia možnosť navrhnúť projekt, ktorým skvalitnia život v našom meste. Návrhy sa zbierali v tematických komunitách doprava a cyklodoprava, kultúra a šport, seniori, sociálne vylúčené skupiny, verejný priestor a zeleň. Členovia tematických komunít sa pravidelne stretávali a rozvíjali svoje nápady a podnety do finálnej podoby projektov," dodal Ďureje.