Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Mestskú radu bude Prievidza zvolávať s väčším časovým predstihom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Poslanci žiadali radnicu, aby im pripravované uznesenia na schválenie predkladala pred rokovaním MsZ s väčším časovým predstihom.

Prievidza 31. augusta (TASR) - Rokovania mestskej rady (MsR) bude samospráva Prievidze zvolávať s väčším časovým predstihom pred mestským zastupiteľstvom (MsZ). Reagovala tak na podnet poslancov. Úpravu schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň v rámci doplnku k príslušnému rokovaciemu poriadku.

Poslanci žiadali radnicu, aby im pripravované uznesenia na schválenie predkladala pred rokovaním MsZ s väčším časovým predstihom.

"V zmysle doteraz platného rokovacieho poriadku MsR sa MsR konala spravidla sedem dní pred MsZ. Konečné znenia návrhov uznesení sa spracovávali až po výstupoch z MsR a z časového hľadiska ich nebolo možné distribuovať poslancom skôr ako tri dni pred rokovaním MsZ," spomenula samospráva v dôvodovej správe.

Vzhľadom na vznesené podnety poslancov plánuje primátorka preto zvolávať rokovania MsR vo väčšom časovom predstihu pred MsZ, a to spravidla tri týždne pred rokovaním MsZ. "Materiály, ktoré sú zároveň predmetom komisií MsZ, bude mesto poslancom distribuovať päť týždňov pred rokovaním MsZ. Po prerokovaní materiálov v príslušných komisiách MsZ a v MsR vznikne časový priestor na spracovanie návrhov uznesení tak, aby návrhy poslanci dostali najmenej sedem dní pred rokovaním MsZ," skonštatovala.

Informáciu o termínoch rokovaní orgánov mesta bude primátorka naďalej predkladať zastupiteľstvu v pravidelných polročných intervaloch.