Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prievidzská radnica vyhlásila súťaž na nového dopravcu MHD

Ilustračné foto. Foto: prievidza.sk

Radnica má záujem, aby MHD na území Prievidze a Bojníc aj v budúcnosti zabezpečoval jeden zmluvný dopravca.

Prievidza 1. februára (TASR) - Prievidzská radnica vyhlásila súťaž na nového zmluvného dopravcu mestskej hromadnej dopravy (MHD) na území mesta. Víťaz obstarávania by mal túto službu vo verejnom záujme vykonávať rok aj sedem mesiacov, a to v rozsahu asi 2,13 milióna tarifných kilometrov. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Radnica deklarovala záujem, aby MHD na území Prievidze a Bojníc aj v budúcnosti zabezpečoval jeden zmluvný dopravca. Problémom však podľa nej je, že zmluvy s tým aktuálnym končia obom samosprávam v rozdielnom termíne. "Zmluva Prievidze s dopravcom končí už teraz 31. mája 2016, ale zmluva mesta Bojnice s tým istým dopravcom končí až v roku 2017," ozrejmil pred časom viceprimátor Prievidze Ľuboš Maxina. Prievidza preto podľa jeho slov pristúpila k vyhláseniu súťaže, aby mestu skončila zmluva s novým vysúťaženým dopravcom v rovnakom termíne ako Bojniciam so SAD Prievidza, čím by obe samosprávy mohli spoločne založiť novú dlhodobú zmluvu pre obe mestá na spoločnú lehotu a spoločného dopravcu.

Nový zmluvný dopravca pre Prievidzu by mal zabezpečovať MHD rok aj sedem mesiacov, a to v rozsahu 2.312.217 tarifných a 2.506.674 celkových kilometrov. Náklady na túto službu vo verejnom záujme by tak mali podľa odhadu radnice predstavovať 4.318.292 eur bez dane z pridanej hodnoty.

Záujemcovia o zákazku môžu svoje ponuky predkladať do 10. marca, kritériom pre výber víťaza súťaže bude najnižšia cena.