Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Prievidzská samospráva pokračuje v rekonštrukciách komunikácií v meste

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rekonštrukcie budú podľa neho pozostávať z odfrézovania celého povrchu krytu komunikácií, stavebníci tiež výškovo upravia dotknuté poklesnuté šachty, poklopy, vpusty.

Prievidza 15. júla (TASR) - Prievidzská samospráva pokračuje v investíciách do rekonštrukcie vybraných ciest a chodníkov v meste. S ďalšou etapou prác za viac ako 242.000 eur začal dodávateľ v týchto dňoch, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Balík rekonštrukcií ciest pre rok 2021 mesto vysúťažilo a zazmluvnilo ešte v minulom roku. "Rekonštrukciou prejdú Úzka ulica, Ulica energetikov a Cesta poľnohospodárov. Práce na rekonštrukcii časti chodníka na Bojnickej ceste, ktoré sa začali skôr, sú vo svojej finálnej fáze," uviedol Ďureje.

Rekonštrukcie budú podľa neho pozostávať z odfrézovania celého povrchu krytu komunikácií, stavebníci tiež výškovo upravia dotknuté poklesnuté šachty, poklopy, vpusty. "Existujúce obrubníky v rozsahu podľa projektu vybúrajú a nahradia novými. Následne položia nové asfaltové vrstvy a na chodníku pribudne nová betónová dlažba," opísal. Súčasťou prác je aj vyhotovenie vodorovného dopravného značenia na opravovaných úsekoch miestnych komunikácií v pôvodnom rozsahu.

Náklady na rekonštrukciu komunikácie na Ulici energetikov predstavujú 78.608,63 eura, na Úzkej ulici 68.120,77 eura a na Ceste poľnohospodárov 49.882,72 eura. Za opravu chodníka na Bojnickej ceste mesto zaplatí 46.897,01 eura.

"Rekonštrukcie ciest by mal dodávateľ ukončiť počas októbra v závislosti od poveternostných podmienok," dodal hovorca mesta.