Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Prievidzskí kriminalisti obvinili v rámci akcie Hrobár dílera drôg

Snímka zo zásahu. Foto: Facebook Polície SR - Trenčiansky kraj

Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Prievidzi v najbližších hodinách.

Nováky 28. októbra (TASR) - Obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi čelí 35-ročný muž z okresu Prievidza. Dílera zadržali prievidzskí kriminalisti v rámci akcie s krycím názvom Hrobár. TASR o tom v piatok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

"Muža na aute Volkswagen Passat zadržali kriminalisti v Novákoch na Trenčianskej ulici po tom, ako mal v ten deň v Galante zakúpiť metamfetamín (pervitín) a ten následne odložiť do priehradky svojho vozidla," uviedla Krajčíková.

Pri vykonávaní prehliadky vozidla muž podľa nej policajtom vydal plastové vrecko s obsahom kryštalickej látky s hmotnosťou 12,084 gramu, z ktorej by sa dalo vyrobiť minimálne 84 bežných jednotlivých dávok drog. "Skúmanú vzorku policajti zaistili a zaslali na Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru na expertízne skúmanie," doplnila.

Drog vo vozidle bolo však podľa policajnej hovorkyne podstatne viac. "Čakáme na kompletnú expertízu ďalšieho zaisteného podozrivého materiálu. V aute sa totiž nachádzali ešte ďalšie látky, o ktorých sa zadržaný muž vyjadril, že ide o pervitín, kokaín a marihuanu," ozrejmila.

Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Prievidzi v najbližších hodinách.