Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Primátor Ftáčnik dnes predstavil novú šéfku magistrátu aj poslanca

Milan Ftáčnik Foto: TASR/Michal Svítok

Novým mestským poslancom sa dnes stal Peter Hochschorner, ktorý v zastupiteľstve nahradil Dušana Čaploviča (Smer-SD).

Bratislava 26. apríla (TASR) – Novou šéfkou bratislavského magistrátu sa stala Dušana Višňovská. Primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) ju dnes predstavil mestským poslancom. Višňovská vo funkcii nahradila Viktora Stromčeka, ktorý sa vrátil na post šéfa kancelárie Národnej rady SR.

Ftáčnik Višňovskú vymenoval v stredu 25. apríla. Vyberal si spomedzi dvoch kandidátov, interného a externého, výberové konanie nebolo. Podľa hovorcu primátora Ľubomíra Andrassyho bola totiž potrebná istá symbióza medzi primátorom a riaditeľom magistrátu. Stromčeka si primátor zvolil v decembri 2010, riaditeľom magistrátu prestal byť 4. apríla.

Dušana Višňovská je od marca 2011 vedúcou legislatívno-právneho oddelenia bratislavského magistrátu a tiež je podpredsedníčkou 1. Trenčianskeho rozhodcovského súdu, ktorý je zriadený pri Klube právnikov mesta Trenčín. Po Stromčekovom odchode ju poverili, aby bývalého riaditeľa magistrátu zastupovala. V minulosti tiež pracovala ako advokátka so zameraním na obchodné právo a občianske právo či ako riaditeľka právnych služieb na Ministerstve obrany SR. Študovala na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a má 38 rokov.

Novým mestským poslancom sa dnes stal Peter Hochschorner, ktorý v zastupiteľstve nahradil Dušana Čaploviča (Smer-SD). Ten sa 18. apríla vzdal mandátu poslanca mestského zastupiteľstva, za ktorého bol zvolený v roku 2010. Dnes je ministrom školstva. Hochschorner kandidoval za Zmenu Zdola-Demokratická únia Slovenska, zatiaľ však bude pracovať ako nezaradený. Nový poslanec dnes zároveň zložil poslanecký sľub.