Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Primátor Hanušoviec nad Topľou má rovnaké meno ako ten dosluhujúci

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Otca tam totiž po ôsmich rokoch vystrieda jeho syn Štefan Straka (nezávislý).

Hanušovce nad Topľou 11. novembra (TASR) – Hanušovce nad Topľou majú nového primátora, má rovnaké meno ako ten dosluhujúci. Otca tam totiž po ôsmich rokoch vystrieda jeho syn Štefan Straka (nezávislý). V sobotňajších (10.11.) komunálnych voľbách mu vyjadrilo svojím hlasom podporu 581 ľudí, čo predstavuje 42,25 %. Vyplýva to z definitívnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

"Teším sa z toho, že sa mi podarilo uspieť, ale to nie je moje víťazstvo, ale je to víťazstvo všetkých ľudí, ktorí sú v pozadí a ktorí mi dôverovali a svojím hlasom ma podporili. Mám svoje zámery, ktoré chcem realizovať. Som presvedčený, že hlavne v sociálnej oblasti je potrebné vdýchnuť nový život do rôznych aktivít v meste," uviedol pre TASR v nedeľu Straka ml., ktorý je držiteľom ocenenia Biela vrana za rok 2017, s tým, že v Hanušovciach napr. chýba pobytové zriadenie pre seniorov.

Pokračovať chce aj v aktivitách, s ktorými začal jeho otec. Aktuálne realizujú v meste viaceré projekty, napr. rekonštrukciu domu kultúry, ktorú treba dokončiť, čaká ich tiež oprava miestnej základnej umeleckej školy, či zvyšovanie kapacity škôlky. "Je pred nami veľa budovateľskej roboty," skonštatoval.

Tým, kto Straku motivoval zabojovať o kreslo primátora, nebol podľa jeho vlastných slov ani tak otec. "Práve že v rámci skúseností, ktoré z tej pozície mal, ma skôr nabádal k opatrnosti a upozorňoval ma, že je to náročný post a v Hanušovciach je veľa očakávaní, veľa výziev," priblížil s tým, že je to skôr o pretavení doterajších vlastných skúsenosti do toho, aby bol pre Hanušovce užitočný. "Moja kandidatúra vzišla nie tak z rodinného prostredia, ale skôr z kruhu priateľov a ľudí, ktorí ma tu poznajú," uzavrel.

Na druhom mieste s počtom hlasov 513 skončil Martin Tkáč (KDH, SaS, OĽaNO a Demokratická strana). Tretí v poradí bol nezávislý Ján Čura (184). Štvrtú priečku obsadil s počtom hlasov 64 Ján Eštvaník (Smer-SD). Päticu kandidátov uzatvára Ján Pivovarník (SNS), ktorý získal 33 hlasov.

Volebná účasť v meste bola na úrovni 48,73 %.