Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Primátor Hlohovca priznal prehru vo voľbách predčasne, zvíťazil

Mesto Hlohovec. Foto: TASR

Do mestského zastupiteľstva bolo zvolených 13 nezávislých kandidátov, jeden za SNS, dvaja na Národnú koalíciu a jeden za KDH.

Hlohovec 11. novembra (TASR) – Víťazom volieb v Hlohovci sa podľa zatiaľ neoficiálnych výsledkov stal doterajší primátor Miroslav Kollár (nezávislý). Svojho najväčšieho súpera Olivera Pestúna prekonal o 32 hlasov, keď v konečnom spočítaní získal 2610 a Pestún 2578. Kollár okolo 2. hodiny rannej pritom na svojej stránke na facebooku priznal volebnú porážku.

"Musím sa vám všetkým hlboko ospravedlniť - podľa predbežných informácií od našich pozorovateľov z okrskov som to nedal. Podľa oficiálnej zápisnice áno. Prepáčte všetci, ktorých to vyprovokovalo k emotívnym reakciám,“ napísal okolo 5. hodiny na rovnakom mieste. Dodal, že "je po voľbách, dajme bokom staré spory a poďme pracovať. Spolu".



Podľa predbežných neoficiálnych výsledkov, ktoré mesto zverejnilo na svojej webovej stránke, bolo do mestského zastupiteľstva zvolených 13 nezávislých kandidátov, jeden za SNS, dvaja na Národnú koalíciu a jeden za KDH. Do mestského zastupiteľstva sa dostal aj Kollárov protikandidát Peter Dvoran za KDH. Volebná účasť bola v Hlohovci na úrovni 43,37 %, zapísaných voličov bolo 17.753. Na vstup do zastupiteľstva stačilo poslancovi v jednom z okrskov 231 hlasov, najviac hlasov dostal kandidát Jozef Urminský – 601. V 17-člennom zastupiteľstve budú sedieť tri ženy.