Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Primátor Malaciek uistil, že v meste nie sú ubytovaní utečenci

Juraj Říha Foto: malacky.sk

Obavy Malačanov vzbudili informácie, upozorňujúce na zvýšený pohyb v areáli Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a dohady, že môže ísť o aktivity v súvislosti s prítomnosťou utečencov.

Malacky 4. septembra (TASR) - Informácie o údajnej prítomnosti utečencov na území Malaciek nie sú pravdivé, na území mesta sa žiadny utečenec nenachádza. V dnešnom vyhlásení to zdôraznil primátor okresného mesta Juraj Říha, ktorý zároveň vyzval obyvateľov, aby zachovali pokoj.

Obavy Malačanov vzbudili štvrtkové (3.9.) informácie, ktoré upozorňovali na zvýšený pohyb v areáli Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru na Továrenskej ulici v Malackách a dohady, že môže ísť o aktivity v súvislosti s prítomnosťou utečencov v meste.

Ako však už vo štvrtok Říhovi oznámilo ministerstvo vnútra, skutočným dôvodom je preventívna príprava štátnych zložiek pre prípad vzniku kritickej situácie, ktorá by mohla nastať v prípade nekontrolovaného pohybu osôb v pohraničnom území, v ktorom Malacky ležia. "Záchranná brigáda v Malackách je zariadenie, ktoré ako iné podobné zariadenia MV SR v rámci republiky, poskytuje zázemie v prípade humanitárnych a prírodných katastrof, povodní a podobne. Ak by takáto situácia nastala, bude toto zariadenie použité, preto sa trénuje pripravenosť jednotlivých zložiek," bližšie vysvetlil tlačový odbor MV SR.

Říha dnes zopakoval, že s rezortom vnútra je v neustálom spojení. "Platí prísľub, že o akýchkoľvek zmenách bude mesto okamžite informované ako prvé," ubezpečil primátor Malaciek.