Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kandidátom SNS na post primátora Martina je Zdenko Kozák

Zdenko Kozák a predseda SNS Andrej Danko. Foto: Archív SNS

O post primátora Martina sa uchádzajú aj nezávislý kandidát Pavol Zemko a súčasný primátor Andrej Hrnčiar, ktorý je nominantom politickej strany Sieť.

Martin 12. septembra (TASR) – Kandidátom Slovenskej národnej strany (SNS) na primátora Martina je 49-ročný bývalý reprezentant v džude a súkromný podnikateľ Zdenko Kozák. Na tlačovej besede ho dnes v Martine predstavil predseda SNS Andrej Danko.

„Zdenko Kozák je predsedom okresnej organizácie SNS a pre mňa človekom, ktorý dokáže tak, ako hrdo žije, hrdo hájiť Martin. SNS, po ťažkom období, ktorým prešla, je stranou stabilizovanou. Má jasný program a hodnoty – národné, kresťanské, sociálne. A myslím si, že po období temna je SNS na najlepšej ceste znova oslovovať voličov,“ povedal na margo Kozákovej kandidatúry predseda SNS.

Martin si podľa neho zaslúži osobitnú pozornosť, pretože SNS v ňom v roku 1871 vznikla. „Asi by sme ťažko vysvetľovali našim zakladateľom, že dnešný primátor Martina bol na kandidátke etnickej politickej strany. Mám veľký problém s politikmi, akým je pán Bugár, a preto i moja osobná angažovanosť v tomto meste. Ako viete, súčasný primátor je blízky priateľ a spolupracovník pána Bugára. Neviem, ako by som sa pozrel do očí našim zakladateľom, keby som im povedal, že primátor Martina spolupracuje s človekom, ktorý hovorí na Slovensku o územnej autonómii. Preto kampaň v duchu hesla Vráťme Martin Slovákom, a preto veľká podpora Zdenkovi Kozákovi,“ uviedol Danko.

Kandidát národniarov na post martinského primátora chce využiť aj dvanásťročné skúsenosti práce poslanca zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). „Kandidujem na primátora, lebo som presvedčený, že Martin po dvoch volebných obdobiach Andreja Hrnčiara stagnuje, nerozvíja sa. Ak by mi dali ľudia šancu a stal by som sa primátorom, chcel by som byť primátorom, ktorý je v Martine dušou aj telom. Ktorý pracuje pre Martin, nie je viac času v Bratislave a ktorý nepracuje na svojich osobných ambíciách,“ dodal Kozák.

Kampaň na primátora sa bude niesť v duchu hesla Vráťme Martin Slovákom. „Budeme bojovať v športovom duchu. Čestne, s pokorou k súperom, ale nie so strachom. Nebudeme robiť kampaň, aká tu bola pred štyrmi rokmi. Pretože SNS chce byť stranou pre slušných a inteligentných ľudí a chce mať takisto slušných a inteligentných poslancov. Nebudeme sa prikláňať k hre, ktorú možno budú používať niektorí kandidáti. Opakujem, slušne, s pokorou k občanovi, ale nebojíme sa kampane,“ uzatvoril kandidát národniarov.

O post primátora Martina sa uchádzajú aj nezávislý kandidát Pavol Zemko a súčasný primátor Andrej Hrnčiar, ktorý je nominantom politickej strany Sieť.