Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Primátorom Žiliny chce byť aj nezávislý kandidát Štefan Comorek

Podnikateľ Štefan Comorek je okrem iného zakladateľom a konateľom žilinskej televízie Fenix.

Žilina 19. septembra (TASR) – O post primátora Žiliny sa bude ako nezávislý kandidát uchádzať aj 50-ročný podnikateľ Štefan Comorek, ktorý dnes ohlásil kandidatúru na tlačovej konferencii v Žiline.

Jedným z cieľov jeho programu je modernizácia a zefektívnenie mestskej polície. „Treba zlepšiť jej technické vybavenie, zefektívniť výkony príslušníkov mestskej polície, obnoviť ich vážnosť a pozitívne vnímanie občanmi. Chceme citlivo pristupovať aj k príčinám a dôsledkom všeobecného problému s parkovaním vrátane riešenia problémov s nedostatkom parkovacích miest vo všetkých obvodoch mesta,“ povedal Comorek.

Zároveň predstavil projekt zhodnocovania komunálneho odpadu, zameraný na konkrétne riešenia energetického zhodnotenia niektorých jeho zložiek. „K základným programovým bodom patrí i vybudovanie kontajnerov na psie výkaly. Budú prístupné pre každého psičkára 24 hodín denne. Tým sa zvýši komfort občanov prostredníctvom navýšenia počtu kontajnerov na biologický odpad a naše mesto bude čistejšie a bezpečnejšie,“ uviedol nezávislý kandidát na primátora.

„Konzultujem veci aj s kandidátmi na poslancov. Snažím sa im ukázať, že som človek, ktorý bude počúvať ich pripomienky a ktorý sa bude snažiť s nimi spolupracovať v rámci dobra a v rámci toho, aby sa Žilina pohla k lepšiemu,“ uzatvoril Comorek.

Podnikateľ Štefan Comorek je okrem iného zakladateľom a konateľom žilinskej televízie Fenix. Má manželku a dve dcéry. Narodil sa v Žiline, v súčasnosti býva s rodinou v mestskej časti Bytčica.

Kandidatúru na post primátora Žiliny doteraz oficiálne oznámili súčasný primátor Igor Choma (Smer-SD), podpredseda KDH Peter Belinský, kandidát koalície politických strán Sieť, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, Most-Híd a OKS Martin Barčík a nezávislý kandidát Róbert Kašša.