Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Primátor Žiliny a mestskí poslanci podpísali deklaráciu o spolupráci

Na archívnej snímke primátor mesta Žilina Peter Fiabáne. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Dokument podpísali poslanci z klubov Iná Žilina, Silná Žilina, Žilina+ a štyria nezaradení poslanci.

Žilina 25. apríla (TASR) - Deklaráciu o spolupráci na volebné obdobie 2022 - 2026 podpísal primátor Žiliny Peter Fiabáne s 20 poslancami mestského zastupiteľstva (MsZ). Informovali o tom v pondelok (24. 4.) na spoločnom brífingu počas rokovania MsZ v Žiline.

Dokument podpísali poslanci z klubov Iná Žilina, Silná Žilina, Žilina+ a štyria nezaradení poslanci. "Na to, aby sme mohli realizovať konkrétne ciele a projekty, je potrebná podpora zastupiteľstva. Hľadal som ju niekoľko mesiacov, pričom som oslovil všetky poslanecké kluby. Dvadsať podpísaných poslancov je pripravených podporovať aj programové vyhlásenie, ktoré som predtým taktiež komunikoval so všetkými poslancami," uviedol Fiabáne.

Programové vyhlásenie sa týka oblasti dopravy, životného prostredia, energetickej odolnosti a sily mesta, vzdelávania, kultúry a športu, cestovného ruchu, bezpečnosti či digitálnej transformácie mesta. "Je tam množstvo veľkých projektov. Niektoré sú krátkodobé, iné presahujú aktuálne volebné obdobie. V najbližších rokoch hovoríme o obrovskom objeme peňazí, na ktoré sa musíme pripraviť, rádovo ide približne o 80 až 90 miliónov eur. Pevne verím, že projekty naše mesto posunú výrazným spôsobom vpred," uzavrel primátor Žiliny.